De genomineerden voor de Gouden Boekenuil 2014

De vijf boeken die dit jaar kans maken op de Gouden Boekenuil zijn bekendgemaakt! De prijs wordt jaarlijks uitgereikt. Nederlandstalige literaire werken die in 2013 zijn verschenen, zowel van Vlaamse als Nederlandse auteurs, kunnen meedingen naar de Gouden Boekenuil 2014.

Gouden Boekenuil 2014

De vakjury – bestaande uit vijf literaire recensenten uit Nederland en Vlaanderen – presenteerde in het nominatierapport de shortlist:

  • Joost de Vries — De republiek
  • Jan Brokken — De vergelding
  • Ilja Leonard Pfeijffer — La superba
  • Stefan Hertmans — Oorlog en terpentijn
  • Jamal Ouariachi — De vertedering

Shortlist Gouden Boekenuil 2014

Opmerkelijk: geen vrouwen, terwijl op de longlist toch kanshebbers stonden, zoals Saskia de Coster en Manon Uphoff. Ook is er maar één Vlaming onder de genomineerden; schrijvers Tom Lanoye en Dimitri Verhulst werden gepasseerd. Maar ach, er moest natuurlijk geselecteerd worden en uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn. Op 24 april zullen we weten wie!

Van deze shortlist heb ik alleen De vergelding gelezen (in La superba ben ik vooralsnog blijven steken). De rest van de boeken staat op mijn verlanglijstje. Het zou me trouwens verbazen wanneer Jan Brokken de prijs wint… Nieuwsgierig naar wie de winnaar van vorig jaar ook alweer was? Lees het hier.

Wie verdient volgens jou de Gouden Boekenuil 2014?

2 comments

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>