Genereuze Geuzendagen 2014

Voor het eerst ging ik donderdagavond 26 juni 2014 naar de Genereuze Geuzendagen. Naar traditie opent uitgeverij De Geus af en toe haar deuren voor het publiek. Niet alleen is er een uitverkoop van lichtbeschadigde boeken, je kunt ook kennismaken met het bedrijf achter de boeken. Vanaf het station maakte ik een wandeling naar de Oude Vest, waar uitgeverij De Geus gevestigd is. De vroegere binnenplaats is ingericht als boekenmarkt: overal dozen met boeken. Maar eerst was het tijd voor een rondleiding!

Pand De Geus

Linda Bertens, zelf werkzaam bij De Geus, leidde een groepje geïnteresseerden door het indrukwekkende pand. Aan de hand van de sfeervolle ruimtes kwamen verschillende aspecten van het uitgeefproces aan de orde: van het lezen van manuscripten (waar er jaarlijks zo’n 500 van binnenkomen) tot het uitzoeken van een geschikt omslag. Iedere afdeling heeft zijn specifieke taken, maar waar je ook kijkt zie je boeken, drukproeven en brochures. Wat een fijne werkplek moet een uitgeverij zijn!

Hierna nam ik nog even goed de tijd om boeken uit te zoeken. De meeste boeken zijn zo goed als nieuw. Ik zag veel Charles den Tex en Kader Abdolah en Scandinavische thrillers. Zelf ben ik blij met mijn romans en columnbundels van Esther Gerritsen. Verder zocht ik een boek van Kristien Hemmerechts uit, het romandebuut van Anne-Gine Goemans en twee gedichtenbundels voor kinderen van Jaap Robben en Benjamin Leroy. En als laatste de roman Yemma van Mohammed Benzakour, die nota bene op mijn verlanglijstje stond! Voor deze negen boeken betaalde ik slechts € 42. Bij de kassa kreeg ik nog twee mooie cadeaus.

Kortom, de Genereuze Geuzendagen zijn wat mij betreft zeker de moeite waard. De rondleiding is heel interessant en boeken voor een fijn prijsje, wie wil dat nu niet?Vrijdagmiddag 27 juni en zaterdag 28 juni is de uitgeverij ook nog geopend voor publiek. Op de website van De Geus vind je alle informatie.

Ga jij naar de Genereuze Geuzendagen in Breda?

 

8 comments

 1. Mathilde

  Klinkt leuk, maar heb helaas geen tijd. Veel plezier met je boeken en ik ben zeker benieuwd naar de dichtbundels voor kinderen. “Als iemand ooit mijn botjes vindt” is een intrigerende titel

 2. José

  Lijkt me een waar Walhalla en heerlijk om eens achter de schermen te kijken!
  Super dat je zo’n mooie stapel voor zo weinig kon kopen!
  Fijn weekend!

 3. theonlymrsjo

  Leuk verslag. En ik ben benieuwd wat jij vindt van Yemma. Ik ben al weken in mijn hoofd bezig met een opzet voor een blogpost, maar het wil niet vlotten. En dat terwijl ik juist onder de indruk was van het persoonlijk, duidelijke verhaal van de schrijver. Ik wil niet vervallen in de clichébenadering etc. Dus nieuwsgierig of en zo ja, hoe jij er over gaat bloggen :)

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>