Gouden Boekenuil 2013

Zaterdag 4 mei 2013 wordt de Gouden Boekenuil uitgereikt, de belangrijkste literaire prijs in Vlaanderen. De prijs is bedoeld voor oorspronkelijk Nederlandstalig literair werk. Aan de prijs is een bedrag van maar liefst € 25.000 verbonden. Een overzicht van eerdere winnende titels is hier te vinden.

boekenuillogo

Een vakjury van vijf literaire recensenten maakte eind februari 2013  de shortlist bekend. De vijf genomineerde boeken zijn:

  • Oek de Jong – Pier en oceaan
  • Tommy Wieringa – Dit zijn de namen
  • Peter Terrin – Post mortem
  • Marja Vuijsje – Ons kamp
  • Arnon Grunberg – De man zonder ziekte

Shortlist Gouden Boekenuil 2013

Het boek van Marja Vuijsje is het enige non-fictie op de lijst. Peter Terrin won eerder al de AKO Literatuurprijs 2012 met Post mortem. Zowel Oek de Jong, Arnon Grunberg als Tommy Wieringa maken volgende week ook nog kans op een andere prestigieuze boekenprijs: de Libris Literatuurprijs. Een spannend weekje dus voor de schrijvers! Zelf heb ik alleen Post mortem en Pier en oceaan gelezen. (Lees mijn recensies hier en hier.) Ik vermoed dat de Gouden Boekenuil naar Pier en oceaan gaat. Oek de Jong schreef werkelijk een meesterwerk!

De Belgische tv-zender Canvas maakte vijf korte portretten van de vijf auteurs en hun boeken die kans maken op de Gouden Boekenuil.

Op zaterdag 4 mei wordt de Gouden Boekenuil 2013 uitgereikt in de Vooruit in Gent. Op Cobra.be is vanaf 20:00u de uitreiking te volgen via een livestream.

Edit

Schrijver Oek de Jong heeft de Gouden Boekenuil 2013 gewonnen met Pier en oceaan!

One comment

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>