Ik lees Nederlands! (terugblik januari 2014)

De eerste maand van 2014 zit erop. Tijd om te vertellen hoe het er met de uitdaging Ik lees Nederlands! voorstaat. Ik kan je zeggen: heel goed! Tot nu toe hebben 91 lezers zich aangemeld (dit is de lijst van deelnemers), maar inschrijven kan nog altijd (via het formulier onderaan de beginpagina). In de maand januari is er goed gelezen; er zijn bijna 200 boeken toegevoegd! In het overzicht kun je zien wat er allemaal gelezen is.

Iedere maand wordt onder de deelnemers (die een titel toevoegen) een boekenpakket verloot! Hoe meer boeken je toevoegt, hoe meer kans je maakt. De winnaar van de maand januari is:

Elly

Elly wint De mooiste dagen zijn het ergst (2009) van Anke Scheeren en Een dag om aan de balk te spijkeren (2013) van Rinus Spruit. Op de winpagina kun je alvast zien welke boeken er in februari te winnen zijn.

Wanneer je inspiratie op wilt doen, raad ik je aan het overzicht te bekijken. Daar zie je alle toegevoegde boeken op alfabetische volgorde staan. Voor de titels die recent zijn toegevoegd, staat dit bloemetje:  yellow-flower  . Door op de namen van de deelnemers te klikken kom je bij hun bespreking van het desbetreffende boek uit. Achter de namen zie je tussen haakjes staan hoe ver iedere deelnemer is. Sommigen zijn al een heel eind! Sommige titels zijn al door meerdere deelnemers gelezen, zoals Arthur Japins De man van je leven (2013) en het laatste boek van Daniëlle Bakhuis. Er worden verschillende genres gelezen, maar natuurlijk zijn alle boeken afkomstig van Vlaamse of Nederlandse bodem.

De eerste maand van de uitdaging Ik lees Nederlands! is dus een groot succes. Iedereen kan zich nog altijd aanmelden, ook kun je de hoogte van je uitdaging aanpassen (via het aanmeldformulier). Via de rechterzijbalk op dit blog kun je op de verschillende pagina’s van de uitdaging komen (klik op de oranje knoppen). Twitter ook mee via #ikleesNederlands en deel je (lees)ervaringen met anderen!


Zelf heb ik in de maand januari maar weinig recensies gepubliceerd waardoor de teller bij mij nog even op 0 (van 40) blijft steken… Maar dat komt zeker goed: ik ben volop aan het lezen!

Hoe is de uitdaging bij jou tot nu toe verlopen?

3 comments

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>