Inge kijkt: ‘De Wandeling: Kind van het ruige land’

In het KRO-programma ‘De Wandeling’ interviewt Sander de Kramer schrijver Auke Hulst. Kortgeleden publiceerde Auke Hulst zijn roman Kinderen van het ruige land, waarin zijn moeilijke jeugd wordt beschreven. Auke Hulst groeide op in een afgelegen huis op het Groningse platteland.  Zijn vader stierf jong en zijn moeder was niet in staat om voor haar gezin te zorgen. De kinderen werden soms weken achtereen aan hun lot overgelaten. Bekijk de aflevering hier.

Ik heb een haatliefde-verhouding met mijn jeugd. De wildernis zoals ik in mijn boek beschrijf, is een metafoor voor de wildernis die in jezelf ontstaat. Het heeft schoonheid en is intrigerend, maar er is niets wat je beschermt. Het is onveilig, onzeker. Die onzekerheid blijft altijd bij je. Aan de andere kant staat die wildernis ook voor vrijheid. Ik ben ervan overtuigd dat alles kan.

 

2 comments

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>