Inge kijkt: Herman Brusselmans in ‘De week van Filemon’

In de aflevering van 11 september 2013 volgt presentator Filemon Wesselink schrijver Herman Brusselmans tijdens de promotie van diens nieuwste roman De qualastofont. En passant vertelt de schrijver dat het beeld dat de meeste mensen (lees: de DWDD-kijkers) van hem hebben niet klopt. Hieronder een fragment uit de uitzending. De hele aflevering (30 minuten) is hier te zien.

Ik beken dat ik nog nooit iets van Brusselmans heb gelezen. Welke (van de meer dan zestig romans) moet ik absoluut lezen?

5 comments

  1. Albert

    Dit ga ik NU kijken. Ik was een grote fan van Herman Brusselmans van eind jaren tachtig tot ongeveer de eeuwwisseling en toen ben ik afgehaakt, behalve dan dat ik eind vorig jaar nog Watervrees bij een Verdrinking heb gelezen. Ik heb al met al niet meer dan dertig boeken van hem. Dus een echte fan (a uitspreken als a) ben ik niet van deze jonge godheid van de Vlaamse letteren…

  2. Albert

    Gewoon beginnen bij De Man die Werk vond, zou ik zeggen. En dan de twintigbladzijdenregel toepassen die ik ooit heb afgesproken met een vriendin als we elkaar boeken aanrieden: niet te snel stoppen met lezen, maar als het na twintig bladzijden nog niet bevalt, subiet wegmieteren dat boek, hupsakee. Dan hadden ‘ze’ maar een beter boek moeten schrijven, ja toch?

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>