Inge kijkt: Oek de Jong bij Boeken (VPRO)

Foto Pier en oceaan

Na tien jaar is er een nieuw boek verschenen van Oek de Jong (1952). Pier en oceaan is niet alleen een familiegeschiedenis, maar ook een portret van Nederland in de periode 1944-1971. Ik ben benieuwd hoe Oek de Jong de maatschappelijke veranderingen in de jaren vijftig en zestig weergeeft. Dit boek staat hoog op mijn verlanglijstje, ook omdat een groot deel van de roman speelt op Zuid-Beveland (Zeeland), voor mij bekend terrein.

Het boek telt 816 pagina’s en is in twee delen verschenen. Pier en oceaan wordt gezien als het magnum opus van Oek de Jong. Het gaat over zijn eigen familie, hoewel de geschiedenis wel omgevormd is tot fictie. Op 21 oktober 2012 was de schrijver te gast bij Wim Brands in het programma Boeken (VPRO). Oek de Jong vertelt honderduit over zijn roman. (Als je de video niet ziet, klik dan hier.)

Update:

Ik ben vandaag jarig en heb Pier en oceaan zojuist van mijn vriend gekregen!

6 comments

  1. Sagita Vogelaar

    Nou dat is dan weer goed geregeld! Gefeliciteerd met boek en je verjaardag. Weer een mooi stukje en heel praktisch zo met die link erbij. Ik kijk graag naar … met boeken, maar mist ze nogal eens!

  2. Novelle

    ik kom via Twitter van Sagita hier even lezen.Mooie boekenblog zal even een favorietje van je maken kom ik nog eens langs.Dat boek lijkt mij t.z.t. ook wel leuk eens te lezen.

  3. Monique (@Weerzinwekkend)

    Ik wilde net vragen of je het boek inmiddels gelezen hebt en wat je ervan vond, maar nu zie ik de datum. Dat zou wat te veel gevraagd zijn. ;-) Gefeliciteerd nog en veel leesplezier. Heb de uitzending van Boeken destijds ook gezien en ben erg benieuwd.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>