Inge kijkt | VPRO Boeken met Jan Siebelink en Annejet van der Zijlen

Zondag 29 november stonden er twee boeken centraal in VPRO Boeken die hoog op mijn nog-te-lezen-lijstje staan!

Presentator Wim Brands gaat in gesprek met schrijver Jan Siebelink over zijn nieuwe roman Margje (2015) waarin de schrijver net als in Knielen op een bed violen (2005) teruggaat naar zijn jeugd, dat van een gelovig gezin woonachtig op een kwekerij. Dit keert vertelt Siebelink het verhaal vanuit het perspectief van de moeder.

Annejet van der Zijl schrijft literaire fictie. In De Amerikaanse prinses (2015) verhaalt zij het turbulente leven van en tot de verbeelding sprekende leven van Allene Tew (1872-1955), de peetmoeder van prinses Beatrix. Van der Zijl combineert haar journalistieke achtergrond met een literair talent. De biografie van Tew leest zodoende als een roman.

Als ik de auteurs zo hoor vertellen over hun werk krijg ik heel veel zin om het te lezen! Beide boeken hebben inmiddels lovende recensies ontvangen en staan hoog in de Bestseller 60, ik denk dat heel wat mensen deze titels cadeau krijgen deze maand!

One comment

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>