Fijne kerst!

Heb je ook zo’n zin om extra veel te lezen tijdens de kerstdagen? Zelf ben ik net begonnen in Muidhond van Inge Schilperoord, één van de beste boeken van het afgelopen jaar.

Weet je nog niet wat je wil gaan lezen deze dagen? Kies dan dit jaar voor De avonden (1947)  van Gerard Reve. Het boek beschrijft tien dagen uit het leven van de 23-jarige kantoorklerk Frits van Egters en begint op de ochtend van 22 december. Lees je iedere dag een hoofdstuk, dan beleef je samen met Frits de kerst en sluit je op 31 december het jaar af. Een unieke ervaring!

En wat is er fijner dan lezen? Voorgelezen worden! Graag tip ik je VPRO’s Kerstverhalen, vier filmpjes van vier jonge schrijvers die hun favoriete kerstverhaal voorlezen; van Oscar Wilde tot Bart Chabot.

Welk boek wil jij graag lezen tijdens de feestdagen? En heb je nog (kerst)tips? Laat het weten in een reactive!

Ik wens je een fijne kerst!

6 comments

 1. Literasa

  Ik heb, na een drukke periode, ook enorm veel zin om te lezen! Staan nog op het programma: een recensie van ‘Als water in de woestijn’ van Ida Simons, ‘Nora’ van Colm Toìbin, ‘Vergeten dagen’ van Eveline Vanhaverbeke en ‘De quelques amoureux des livres’ van Philippe Claudel. En dan wil ik ook graag nog een Harry Potter herlezen ;-)
  Prettige feestdagen voor jou en je gezin, Inge!

 2. Lalagè (@Lalage_)

  Heerlijk die vrije tijd om lekker in een boek te duiken… en tussendoor mijn keuken te soppen ;) Ik lees ‘The Children Act’ van Ian McEwan en ‘Altijd vrolijk’ van Anke Kranendonk. Daarna volgt een leesreis naar Suriname!

  Gerard Reve moest ik op school verplicht lezen en ik vond het vreselijk, dus ‘De avonden’ laat ik aan mij voorbijgaan. Maar Muidhond staat ook hoog op mijn lijstje, dus ik ben benieuwd naar jouw bespreking.

 3. Albert

  Het eerste boek dat ik las van Gerard Reve was Oud en Eenzaam. Niet een echt voor de hand liggende titel voor een jongen van veertien (in 1978). De Avonden heb ik stukgelezen. Ik herlees het nog altijd graag, maar mijn favoriete boek van de grootste Nederlandse mysticus van Nederland sinds Hadewych is toch Brieven aan Josine M. Dus dat boek ga ik met de kerstdagen maar eens herlezen, met veel (Venetiaanse) renaissancemuziek erbij. Zalig Kerstfeest!

 4. Tessa Heitmeijer

  Heeele fijne eerste kerst met z’n drietjes Inge, een veel leesplezier. Ik vond Muidhond een intens maar mooi boek, ik zie uit naar jouw recensie.
  En bedankt voor de (voor)leestips! Ik denk dat ik volgend jaar -op tijd- met De avonden ga beginnen. Leuk, je extra leeservaringtip.
  Kortom: fijne feestdagen!

 5. Herman

  Een tip: De nazi en de Kapper van
  Edgar Hilsenrath. Hoor er nooit iemand over maar het is een parel. Wat betreft de Avonden: beklemmend sfeertje. Zal vast zo bedoeld zijn en heel typerend maar wat mij betreft een tikkie te wrang.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>