Boektrailer: Dimitri Verhulst — De laatkomer

Binnenkort verschijnt de nieuwe roman van schrijver Dimitri Verhulst. De stijl van deze Vlaamse taalvirtuoos is sarcastisch en hilarisch, en recht uit het hart (lees hier de mooiste quotes uit zijn werk). Verhulsts boeken worden gekenmerkt door maatschappelijke betrokkenheid. In zijn nieuwe roman De laatkomer spelen dementerende ouderen de hoofdrol. De romanbeschrijving is veelbelovend en ook de boektrailer is erg sfeervol. De laatkomer is vanaf 16 mei verkrijgbaar uitgeverij Atlas/Contact.

Om zich alsnog te kunnen verzoenen met zijn leven, verlaat Désiré Cordier het pad zoals dat richting graf voor hem was uitgestippeld. Hij neemt wraak op zijn matte, liefdeloze burgermansbestaan door te doen alsof hij dementeert. Zijn gevoel van eigenwaarde, dat door zijn huwelijk was aangetast, wint hij terug als hij op een heuglijke dag, gezond en wel, in een tehuis voor seniele bejaarden wordt geplaatst. Hij belazert de kluit op virtuoze wijze door zich voor te doen als demente en incontinente grijsaard die op zijn einde afstevent. De rol van zijn leven, en die wordt nóg veelbelovender als er opeens een demente jeugdliefde in het tehuis opduikt.

5 comments

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>