Leesfragmenten en voorpublicaties #11

Uitgevers en boekhandelaren laten de lezer graag kennismaken met nieuwe boeken. En wat is nu de beste manier om een publicatie aan te prijzen? Inderdaad, met de inhoud. Op internet zijn dan ook heel wat leesfragmenten en zogenoemde voorpublicaties te vinden. Zo kun je – vaak nog voor verschijnen – een indruk krijgen van het boek.

 Mijn tips:

  • Op mijn boekenverlanglijstje voor deze zomer stond niet eens de nieuwe roman van Rashid Novaire. Maar nu ik het begin van Zeg maar dat we niet thuis zijn (verschijning 13 augustus) gelezen heb, wil ik eigenlijk meteen verder lezen! Het boek belooft een poëtische en gevoelige roman over identiteit en over het verlangen je geborgen te voelen te zijn.

  • In september verschijnt Maan en zon, de nieuwe roman van Stefan Brijs. Het verhaal gaat over vaders en zonen en speelt zich af op Curaçao. Nieuwsgierig? Lees hier alvast een fragment.

  • Het boek En de akker is de wereld van Dola de Jong is weer zo’n heruitgave van Cossee waar ik hoge verwachtingen van heb. Het begin nodigt alvast uit tot verder lezen!

  • Het nieuwe boek van Thomas Verbogt, Als de winter voorbij is, wordt aangekondigd ‘als de kroon op het werk’ van de schrijver. Je vind hier een korte voorpublicatie.

Welk boek spreekt jou aan?

4 comments

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>