Leesfragmenten en voorpublicaties #8

Uitgevers en boekhandelaren laten de lezer graag kennismaken met nieuwe boeken. En wat is nu de beste manier om een publicatie aan te prijzen? Inderdaad, met de inhoud. Op internet zijn dan ook heel wat leesfragmenten en zogenoemde voorpublicaties te vinden. Zo kun je – vaak nog voor verschijnen – een indruk krijgen van het boek.

Mijn tips:

  • Bij uitgeverij Cossee verscheen half mei het boek van Ilse Akkermans over de lotgevallen van haar vader toen hij als jongeman naar Nederlands-Indië werd gestuurd: Bestemming Soerabaja. Lees hier een fragment.

  • Met zijn vorige roman, Post mortem (2012), won Peter Terrin de AKO Literatuurprijs. Inmiddels is zijn nieuwste boek verschenen bij zijn nieuwe uitgeverij De Bezige Bij. Op de website van boekhandel Athenaeum kun je een voorpublicatie van Monte Carlo vinden.
  • Het nieuwe boek van Herman Koch, Geachte heer M., kwam hoog binnen in de Bestseller 60. Nieuwsgierig? Je kunt hier alvast de eerste twee pagina’s lezen.

  • De Vlaamse Valerie Eykmans publiceerde vorige maand haar tweede roman bij Podium. Via deze link kun je een voorpublicatie van De dierbaren lezen.

Welk boek trekt jouw aandacht?

4 comments

  1. tine

    Ha Inge, ik zie hiernaast dat je van Griet op de Beeck Vele hemels boven de zevende nog op je te-lezen-lijstje hebt staan. Heb ik net gelezen, mooi!!

  2. Judith

    Ik ben het meest geïnteresseerd in de nieuwe Koch. Maar dat je maar twee bladzijden mag voor-lezen…dat is wel weinig. Wat zou er op de derde bladzijde staan dat je pas mag weten als je het boek koopt?

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>