Leesfragmenten en voorpublicaties #7

Uitgevers en boekhandelaren laten de lezer graag kennismaken met nieuwe boeken. En wat is nu de beste manier om een publicatie aan te prijzen? Inderdaad, met de inhoud. Op internet zijn dan ook heel wat leesfragmenten en zogenoemde voorpublicaties te vinden. Zo kun je – vaak nog voor verschijnen – een indruk krijgen van het boek.

Mijn tips:

  • Eén dezer dagen verscheen De laatste ontsnapping, een nieuwe roman van Jan van Mersbergen. Op de website van boekhandel Athenaeum staat een voorpublicatie.
  • Over het nieuwste boek van Kristien Hemmerechts is in België ophef ontstaan. Nieuwsgierig? Via de site van uitgeverij De Geus kun je een leesfragment van De vrouw die de honden te eten gaf vinden.
  • Dit voorjaar verschijnt het romandebuut van Eva Kelder. Op haar website is alvast een fragment te vinden en via nojustanybook.nl kun je het begin van Het leek stiller dan het was lezen.

Welke boeken spreken jou aan?

3 comments

  1. Tessa Heitmeijer

    Wat een gave blogpost. Goed om hier aandacht aan te besteden! Ik ben zelf erg benieuwd naar de nieuwe Wanda Bommer en de romandebuut van Eva Kelder, maar die laatste heb ik gelukkig thuis liggen. Het boek van Kristien Hemmerechts trekt mij ook, ook al is het zo controversieel -misschien juist daarom. De bovenste ken ik niet, maar die ga ik wel opzoeken via Atheneum!

  2. Miranda

    Ben erg benieuwd naar het fragment van Wanda Bommer, vond haar vorige boeken erg fijn. Door alle ophef ben ik ook wel nieuwsgierig naar Hemmerechts. De andere twee zeggen me niet direct iets.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>