Uitdaging: Ik lees Nederlands

Judith van De Boekblogger vindt dat er nogal veel vertaalde boeken worden gelezen. Daarom organiseert zij een uitdaging voor 2013, namelijk: Ik lees Nederlands. De bedoeling is dat er meer van oorsprong Nederlandstalige boeken gelezen worden. Er zijn namelijk zo veel prachtige Nederlandse romans! Je kunt op verschillende niveaus meedoen. Omdat ik juíst voornamelijk Nederlandse letterkunde lees, leek het me wel zo schappelijk om me dan maar meteen voor het hoogste niveau in te schrijven: 30 boeken. Het moet tenslotte wel een uitdaging blijven.

Hieronder de lijst van boeken die ik in 2013 wil lezen.

Een mengeling van recente romans en boeken die je gelezen móet hebben, maar waar ik nog nooit eerder aan toegekomen ben. Ik moet bekennen dat het gros van de boeken al een poosje in mijn boekenkast staat… Hoogste tijd om ze ook daadwerkelijk te gaan lezen!

Edit: de boeken waarvan ik een leesverslag heb geschreven, zijn inmiddels ‘klikbaar’. Benieuwd naar álle boeken die ik heb gelezen? Kijk dan het overzicht op de pagina ‘Recensies’.

7 comments

 1. Pingback: Uitdaging voor 2013: Ik Lees Nederlands! | De Boekblogger
 2. Judith

  Oei, daar staan mooie boeken bij, zeg! Of nee, leuke schrijvers. Ik ken niet veel van deze boeken, maar wel een aantal van de schrijvers. Leuk dat je meedoet aan de uitdaging. Met zo’n lijstje moet het een feestje worden.

  Zelf vond ik Onder professoren van WF Hermans erg goed (maar ja, hij is wel een van mijn favorite schrijvers)

 3. Mevrouw Kinderboek

  Leuk, die mengeling van ‘oud’ en nieuw. Ben benieuwd hoe je de uitdaging gaat vinden (dat zal wel lukken, zoveel Nederlandse boeken lezen). En hoe je het vind om te werken met een vastgestelde lijst – mij schijnt dat maar niet te lukken :-).

  • Inge

   Ik merk ook dat er alweer andere boeken tussendoor glippen. Als ik ergens lees over een boek dat mij aanspreekt, komt het direct op mijn ‘nog lezen’-lijstje…

 4. Janita

  Wat leuk dat je meedoet aan deze uitdaging! Zelf doe ik ook mee en probeer ik 30 boeken te lezen. Ik ben erg benieuwd of dat lukt, want ook bij mij glippen er steeds andere boeken tussendoor en voor elk boek dat ik lees komen er weer 5 op mijn to-readlijst te staan:) Van dit lijstje ken ik niet veel schrijvers, maar ik wens je veel succes!

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>