Voorjaarsbrochures 2016

Naar traditie presenteren uitgeverijen drie keer per jaar hun nieuwe titels. In het najaar (wanneer het boekenseizoen begint), het voorjaar en de zomer. Hoewel deze aanbiedingsbrochures eigenlijk voor de boekhandels zijn bedoeld (zodat ze hun bestellingen kunnen plaatsen), zijn ze voor lezers óók interessant. Want: van welke auteur verschijnt binnenkort een nieuw boek? En welke titel mag je absoluut niet missen? Je vindt het in deze brochures!

Fiep Westendorp

Hieronder heb ik de belangrijkste Nederlandse literaire uitgeverijen voor je op een rijtje gezet:

Ik geef toe: ik ben deze keer laat met de brochures. Sterker nog, sommige uitgeverijen komen alweer met die voor de zomer van 2016 op de proppen. Nou ja, als lezer hoeven (in tegenstelling tot inkoper in de boekhandel) gelukkig niet zó ver vooruit te kijken. Blader online de prachtige folders door en ren daarna direct naar de boekhandel. Veel titels liggen namelijk in de winkel!

Ik ben benieuwd: welk boek ga jij binnenkort aanschaffen?

PS Het is bijna Boekenweek. Als je van 12 tot en met 20 maart voor € 12,50 aan boeken aanschaft, krijg je het Boekenweekgeschenk cadeau! Meer hierover volgt later…

8 comments

  1. jannietr

    Daar ben ik blij mee. Natuurlijk eerst even bij Cossee gekeken en meteen raak: Andreas Oosthoek Vuurland. Vorig jaar zo genoten van Het relaas van Solle, dan wil ik deze ook graag lezen. Lodewijk van Oord lijkt me ook wel wat Alles van waarde. Ik zie de nieuwe Van Mersbergen er nog niet bij staan, misschien van de zomer dan. Dank voor het verzamelen.

    • Inge

      Ja, ik ben ook benieuwd naar een volgend boek van Andreas Oosthoek. Over ‘Het relaas van Solle’ moet ik nog een stukje schrijven. Ik vond het een mooie roman, hoewel niet altijd even toegankelijk.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>