Boekface: een selfie met een boek in de hoofdrol

Boekfaces zijn foto’s van jezelf, maar met een boek in de hoofdrol. Door een omslag met daarop een portret te kiezen, creëer je gezichtsbedrog. Een selfie met een boek voor je hoofd dus. Op het blog Boekface worden deze foto’s verzameld. Er staan fantastische plaatjes tussen! Zelf ging ik ook op zoek naar geschikte boeken en ik liet mijzelf drie keer fotograferen. Zie hier het resultaat.

Boekface van Inge met De woongroep (2014) van Franca Treur
Boekface van Inge met Duits dienstmeisje (2009) van Simon Vestdijk
Boekface van Inge met Groen is geen kleur (2012) van Joost Zwagerman


De optische illusies  zijn leuk, maar de bedenker en initiatiefnemer van Boekface wil met dit project vooral het lezen stimuleren. Daarom worden bij elke foto linkjes gegeven naar een boekbespreking, een boekwinkel of de uitgever.

Wil je meer weten van dit project? Kijk dan op het blog, vind de Facebookpagina leuk of volg @boekface via Twitter. Regelmatig worden er nieuwe foto’s geplaatst. Natuurlijk kun je zelf ook meedoen!

Welk boek uit jouw verzameling komt in aanmerking voor een Boekface?

8 comments

  1. Laura

    Leuk gedaan! Zelf had ik ook een keer zo’n foto gemaakt en op mijn blog geplaatst maar ik wist niet dat het zo heette. Weer wat geleerd vandaag!:) Ik had er eentje gemaakt met het boek ”Raak me dan als je kan.” Dat meisje op de voorkant leek behoorlijk op mij.

  2. Jenny

    Echt super leuk! Heb net een vlugge blik in de kast geworpen en heb nog geen titel kunnen ontdekken voor dezelfde truc. Maar hou hem in mijn achterhoofd.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>