Lees-update & boekenvoorraad (december 2013)

Ik heb een klein probleempje: mijn nog-te-lezen-stapel verandert langzaam maar zeker in een mount to-be-read. En of mijn lijstje nog niet lang genoeg is, komen de uitgeverijen met schitterende brochures voor het voorjaar van 2014.

December 2014: de stapel op mijn nachtkastje wordt nu wel erg hoog…

Een paar boeken liggen al langer dan een half jaar te wachten, kijk maar naar de foto van maart 2013. Maar de stapel is behoorlijk veranderd sinds juli 2013. Voordat je denkt dat er alleen maar boeken bijkomen: nee, ik lees dag en nacht! Bepaalde titels (zoals recensie-exemplaren en boeken die ik selecteer voor de boekenpagina van Hollands Glorie) hebben nu eenmaal meer prioriteit. Zo liggen er nu al vier drukproeven te wachten, maar die zie je niet omdat ze digitaal zijn of uit een dikke stapel A4’tjes bestaan. Binnenkort begin ik bijvoorbeeld in het nieuwe boek van Wanda Bommer (De bijvangst) dat in februari 2014 verschijnt.

Trouwens, ik ben geslaagd voor de Ik lees Nederlands-uitdaging! Ik heb in 2013 meer dan 30 boeken gelezen die oorspronkelijk in het Nederlands zijn geschreven. Omdat ik vooral recente romans lees, heb ik van mijn oorspronkelijke lijst nog láng niet alles gelezen. Wat dat betreft heb ik jammerlijk gefaald. Ook loop ik een beetje achter met mijn reading challenge op Goodreads, maar dat komt omdat ik een boek pas als ‘gelezen’ aanmerk wanneer ik er een stukje over geschreven heb op dit blog. En ik lees sneller dan ik schrijf! Ben je trouwens benieuwd naar ál mijn recensies? Bekijk dan hier het overzicht.

Hoewel ik dus nog genoeg boeken in huis heb, ben ik toch alweer de voorjaarsbrochures van de literaire uitgeverijen aan het doorbladeren. Een heerlijke bezigheid! Hieronder vind je de links naar de online brochures:

Ik verheug me op verschillende titels. Bijvoorbeeld Pristina, het nieuwe boek van Toine Heijmans. Of IJstijd van Maartje Wortel en Land 32 van Daan Heerma van Voss. Ook komt er een nieuw boek van Jan van Mersbergen aan: De laatste ontsnapping. En ik ben ook in mijn nopjes met de aankondiging van deel 3 van Guus Kuijers De bijbel voor ongelovigen. Verder hoop ik het nieuwe boek van Peter Terrin (Monte Carlo) te gaan lezen en die van Thomas Lieske (Door de waterspiegel). Trouwens, bestseller-auteur Herman Koch komt met een nieuwe roman: Geachte heer M. Genoeg om naaruit te kijken dus! Op welk boek kun jij niet wachten?

6 comments

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>