Lezertje in de dop geboren!

In april vertelde ik jullie dat ik zwanger was en nu is er eindelijk babynieuws! Op vrijdag 21 augustus 2015 is ons lieve, kleine, mooie meisje geboren. We noemen haar

Lies


We zijn ontzettend gelukkig met ons dochtertje. Ze is gezond en groeit goed. Het kleine meiske vraagt al onze aandacht en dat betekent dat ik aan lezen even niet of nauwelijks toekom. Want als Lies slaapt, probeer ik zelf ook een paar uurtjes mee te pakken of ben ik bezig met het huishouden. Heel af en toe een paar pagina’s lezen lukt net, maar dat zal vanzelf wel weer meer worden. Ik heb in elk geval een aantal mooie recensie-exemplaren gereedliggen, waaronder de nieuwe spiegelroman van Kristien Hemmerechts, Alles verandert, de roman Muidhond van Inge Schilpenoord en een boek over de relatie tussen een moeder en dochter: Tot waar we kijken kunnen van Inge van der Krabben.

Lies leest!

Ik kan niet wachten om Lies straks voor te gaan lezen! Dat kan al vanaf drie maanden en heeft een positief effect op de taalontwikkeling. En het werkt rustgevend bij ‘temperamentvolle baby’s’. Lies’ boekenplank is nu nog een beetje leeg, maar ik verwacht dat daar in de toekomst zeker verandering in zal komen. Sowieso gaan we het BoekStartkoffertje ophalen; dit is een initiatief waarbij ouders gestimuleerd worden hun kinderen van jongs af aan voor te lezen. Het koffertje bevat onder meer twee babyboekjes. Wij zijn in elk geval van plan Lies de liefde voor lezen mee te geven!

Lies’ eerste boekjes.

Dit jaar voor mij dus geen Manuscripta, Uberamstel of Boekpop. Ik ga de opening van het boekenseizoen via social media volgen. En hopelijk komt er her en der nog een sfeerverslag online! Op uitnodigingen voor boekpresentaties ga ik even niet in, dat komt later wel weer. Voorlopig draait het leven even om de lieve kleine Lies!

24 comments

 1. Pieta van Vuuren

  Fantastisch, van harte gefeliciteerd met je dochter, geniet ervan, de tijd gaat zo snel, voor je het weet is ze volwassen en gaat haar eigen weg. Ik hoop dat je snel weer de oude bent en ons weer je super goeie recensies opstuurt. Groeten, Pieta.

 2. Marjon

  Ha Inge van harte gefeliciteerd met jullie lieve dochter Lies.
  Samen lezen met je kind is zo bijzonder.
  Veel geluk, Marjon

 3. Monique

  Van harte gefeliciteerd met jullie dochter! Veel geluk met haar! Lekker genieten, bijkomen en herstellen dan komt dat lezen vanzelf weer (over een jaartje of 20 als de rust in huis weerkeert…;-p)

 4. Ria

  gefeliciteerd Inge en partner met jullie mooie dochter Lies!
  wat een rijkdom. heerlijk voor haar dat ze een liefhebbende (lezende) moeder heeft. hoop dat je haar ook de liefde voor de letters kunt bijbrengen.

 5. Monique

  Veel gelukwensen, Inge, met jullie prachtige dochter. De eerste weken na de geboorte van mijn kinderen kon ik ook geen boek lezen. Ik kon er gewoon mijn aandacht niet bij houden. Komt goed hoor.

 6. Shyama in Boekenland

  Over een paar jaar komt er misschien wel een boekenblog ‘Lies leest’, in de voetsporen van mama!
  Jong geleerd …. :-).

  Veel liefs,
  Shyama

 7. tiny van hunsel

  Inge, zo heet onze dochter ook.
  Van harte gefeliciteerd met de komst van Lies en veel
  voor/leesuurtjes samen.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>