Boekenkrant Indisch Anders

Wanneer je de Indische letteren een warm hart toedraagt, kan het je niet ontgaan zijn dat momenteel het Tong Tong Festival gaande is. Dit is het culturele evenement dat tijdens de Tong Tong Fair in Den Haag wordt gehouden. Naast muziek en dans krijgt ook het gesproken woord veel ruimte in het programma. Ieder jaar verschijnt ook de prachtige boekenkrant Indisch Anders. De krant richt zich op lezers met belangstelling voor (post)koloniale literatuur. De boekenkrant is gratis verkrijgbaar in de de boekhandel, maar je kunt ‘em ook digitaal lezen (klik op de cover hieronder).

Indisch_Anders_cover2013Dit nieuwe nummer van Indisch Anders bevat o.a.:

  • een gesprek van Siem Boon, hoofdredacteur van Indisch Anders, met Pamela Pattynama, bijzonder hoogleraar koloniale en postkoloniale literatuur- en cultuurgeschiedenis, over de literatuur van de Indische tweede generatie, n.a.v. de 30e verjaardag van Geen gewoon Indisch meisje van Marion Bloem;
  • een voorpublicatie uit Pendek van Herman Keppy, de bundel die tijdens het Tong Tong Festival gepresenteerd wordt;
  • twee reisverslagen, van Reggie Baay (Penang) en Esther Wils (Parijs);
  • de aankondiging van een nieuw boek van Gerard Termorshuizen, Niemand zorgde voor mijn ziel. Marietje van Oordt (1897-1974), een tragisch leven aan de Indische zelfkant, en de daarop gebaseerde tentoonstelling.

Ook oude nummers van de boekenkrant zijn te downloaden:

Indisch Anders verschijnt onregelmatig in een oplage tussen 20.000 en 40.000 exemplaren (in 2013 30.000 ex.). Kijk op de website van het Tong Tong Festival voor meer informatie over de literaire activeiten van de stichting.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>