De Week van de Duo’s op Cultura24

Cultura24 is het digitale themakanaal van de Publieke Omroep voor verdieping in kunst en cultuur. In De Week van de Duo’s zendt Cultura24 elke avond een aflevering van het in 1992 gemaakte programma ‘Favoriete Schrijvers’ uit. In deze vijfdelige serie worden telkens twee populaire auteurs met een sterk tegenovergestelde signatuur met elkaar geconfronteerd. Een ‘literaire’ schrijver gaat in gesprek met een ‘populaire’ schrijver over een bepaald thema.

Maandag 10 december om 20:00 uur:

Deze aflevering praten A.F.Th. Van der Heijden en Appie Baantjer over de sterke en zwakke kanten van elkaars werk, het schrijfproces en de angst om een boek niet af te krijgen.

Dinsdag 11 december om 20:00 uur:

Tussen Adriaan van Dis en Yvonne Keuls een gesprek over hun manier van werken, het engagement in het werk, de haat/liefde verhouding met hun Indische verleden en het waarheidsgehalte in het werk van Van Dis.

Woensdag 12 december om 20:00 uur:

Deze aflevering gaan Yvonne Kroonenberg en Conny Palmen met elkaar in gesprek over hun drijfveren en erotiek

Donderdag 13 december om 20:00 uur:

Gerard Reve en Jan de Hartog praten over hun overeenkomsten en verschillen, ouderdom en religie.

Vrijdag 14 december om 20:00 uur:

Deze aflevering gaan Joost Zwagerman en Leni Saris met elkaar in gesprek over hoe je bepaalde scenes schrijft. Ook gaat het over rituelen en mascottes bij het schrijven, waarom de boeken van Saris het zo goed doen en de research vooraf.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>