Deventer Boekenmarkt (4 augustus 2013)

Zondag 4 augustus vindt de grootste boekenmarkt van Europa plaats: de Deventer Boekenmarkt. Op deze 25ste editie kun je langs maar liefst 878 boekenkramen struinen, zo’n zes kilometer! Gerenommeerde boekhandelaren, uitgevers en antiquariaten verkopen samen duizenden boeken.

Deventer Boekenmarkt 2012 Foto's: Gerard Dubois
Deventer Boekenmarkt 2012
Foto’s: Gerard Dubois

Rond zeven uur ’s ochtends zullen de eerste boekenliefhebbers met hun rolkoffers de binnenstad van Deventer betreden. De organisatie verwacht ruim 125.000 bezoekers. Gelukkig zetten de Nederlandse Spoorwegen extra treinen in. En, dit jaar ben ik er voor het eerst bij! Ik ga niet ergens naar op zoek, maar hoop natuurlijk wel met een berg mooie boeken thuis te komen.

Affiche_Boekenmarkt_jpeg_lage_resolutie

De organisatie van de Deventer boekenmarkt geeft elk jaar een gids uit waarin precies staat welke kramen er op de boekenmarkt staan en wat hun specialiteiten zijn. Het boekje is te koop voor 2 euro bij de VVV Deventer en een aanrader voor mensen die niet zomaar willen dolen, maar gericht op zoek zijn naar titels of een bepaald genre. Tijdens de Boekenmarkt zijn er ook allerlei culturele activiteiten, zoals (muzikale) optredens en exposities. Meer informatie hierover is te vinden bij het randprogramma. Ik heb ontzettend veel zin in de boekenmarkt en alles eromheen!

2 comments

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>