Querido Academie

Sinds vorige week zijn de inschrijvingen voor de masterclasses, leesclubs en workshops van de Querido Academie van start gegaan. De Querido Academie is onderdeel van Em. Querido’s Uitgeverij en organiseert vanaf aanstaand najaar allerlei cursussen. Bekende schrijvers, vertalers, illustratoren, recensenten en redacteuren stellen hun kennis en hun jarenlange ervaring in dienst van uiteenlopende boekenliefhebbers: talentvolle beginnende schrijvers en illustratoren, freelancers-in-opleiding en enthousiaste lezers die op zoek zijn naar verdieping.

querido academie


Nu heb ik zelf geen schrijfaspiraties, maar uit ervaring weet ik dat je een betere lezer wordt wanneer je je verdiept in het schrijversambacht. Bovendien worden er ook leesclubs georganiseerd: onder leiding van recensenten, vertalers en critici kun je in groepsverband  boeken bespreken.

De ‘Leesclub AKO Literatuurprijs’ met Arie Storm lijkt me wel wat. Je gaat shortlistlezen op een hoger niveau. De zes genomineerde boeken worden namelijk  besproken en op de laatste avond wordt er gediscussieerd over wie de prijs zou moeten winnen. De kosten voor drie avonden, inclusief James Woods Hoe fictie werkt, bedragen € 90. De plaats van bijeenkomst is bij de uitgeverij zelf, Singel 262 te Amsterdam. Je kunt je tot 22 september inschrijven. Hier vind je alle informatie.

Singel 262

Naast deze leesclub worden er tal van cursussen georganiseerd. Denk aan een ‘Workshop Literair redigeren’ of een ‘Masterclass De biografie’. De docenten zijn stuk voor stuk ervaren mensen. Hou de website in de gaten voor het actuele aanbod en nieuws over de Querido Academie. Voor welke cursus zou jij je willen inschrijven?

One comment

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>