Tip | Leesvoer mee op vakantie

Echte lezers nemen geen vakantie… van lezen! Sterker nog, de komende tijd heb je waarschijnlijk juist wat meer tijd om je te verpozen met een boek. Nu wil je niet dat je koffer loodzwaar wordt van al dat leesvoer. Daarom geef ik je vandaag een aantal tips waarmee je genoeg boeken mee kunt nemen op vakantie, zonder je een breuk te sjouwen. Doe er je voordeel mee!

Ik vind dwarsliggers  en Colibri’s een uitkomst: een compleet boek, maar dan compact vormgegeven. Allebei de soorten zijn prima in gebruik, ze liggen lekker in de hand. En deze handzame boeken zijn tijdens de zomermaanden ook nog ’ns in de aanbieding! Vraag ernaar in de boekhandel.


Ben je in het bezit van e-reader, smartphone of tablet? Dan is het natuurlijk een heel ander verhaal! Je kunt naar hartelust e-boeken selecteren voor je vakantie. Boeken waarop geen auteursrecht meer rust of gratis zijn aangeboden door de auteur zelf, kun je legaal downloaden. Google bijvoorbeeld op ‘epub’ + ‘Kees de jongen’ en je hebt direct resultaat. Nieuwe titels kun je in de online boekhandel aanschaffen (vaak zijn er acties waarbij bepaalde titels tijdelijk in prijs zijn verlaagd).

Graag deel ik nog de volgende twee tips waarmee je gratis e-boeken kunt ontvangen. Momenteel loopt er bij de ANWB een actie waarbij je via Elly’s Choice gratis tien digitale boeken krijgt, bijvoorbeeld Toine Heijmans’ Op zee (2011) of De gloriedagen van Walter Gom (2015) door Marcel Vaarmeijer. Ga naar www.ellyschoice.nl/kampioen, activeer de actiecode ANWBK15JECA en volg de verdere instructies. Het abonnement stopt vanzelf, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voortaan voor € 2,99 per maand tien e-boeken te kopen.

Anwb1


En dan hebben we nog de  VakantieBieb-app! Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus staan daar tientallen titels in die gratis te downloaden zijn, waaronder veel kinderboeken, maar ook titels voor volwassenen. Bijvoorbeeld de veelgeprezen roman van Jaap Robben, Birk. Echt de moeite waard om een kijkje te nemen.

vakantiebieb-banner-algemeen


Kortom, bezuinigen op boeken in de koffer is niet meer nodig. Met deze aanbiedingen en acties moet het goed komen met het zomerlezen, toch?

Ik wens je een fijne (lees)vakantie!

7 comments

 1. Judith

  Bedankt voor de mooie blogpost. Ik ga inderdaad een (of meerdere) dwarsliggers lezen deze zomer – lekker handig onderweg!

  Ik heb op jouw link geklikt om gebruik te maken van de Elly’s Choice aanbieding. Daar zijn twee boeken die ik heel graag wil lezen (Walter Gom en Het Rosie effect) dus leuk! Ook Birk (Vakantiebieb) spreekt me aan. O jee, zo wordt de stapel ‘zomerlezen’ al weer veel groter dan de bedoeling was. Maar nog leuker!

 2. Marloes

  Leuke post! Die actie van Elly’s Choice & ANWB is leuk inderdaad, dus die heb ik al geregeld voor mezelf. Ook de Vakantiebieb is vaste prik, Birk heb ik ook alvast gedownload. Genoeg te lezen de komende tijd! (Maar dat is eigenlijk nooit het probleem :p)

 3. Pingback: Zomerlezen | De Boekblogger
 4. Tessa

  Heerlijke tips. ik ga sowieso die Google-opdracht doen, en Dwarsliggers zijn wel erg ideaal.. :-)
  Een abonnement op Elly’s Choice heb ik al, en ik kan De gloriedagen van Walter Gom echt aanraden; heerlijk boek! (en: ik heb van Marcel Vaarmeijer vernomen dat als Walter Gom een groot succes wordt, hij sowieso met een vervolg gaat komen! Lezen dus! )

 5. Lalagè (@Lalage_)

  Ik ben net terug van vakantie :) met zeven boeken op mijn e-reader… het gaat zo makkelijk mee en als er eentje niet bevalt kan je nog een ander kiezen. Ik had deze e-books allemaal geleend van de bibliotheek, superhandig :)

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>