Tip | Schrijvers op tournee (1 en 2 november 2013)

Om klanten naar de winkels te trekken, organiseren uitgeverijen en boekhandelaren de leukste acties. Het lezen van boeken wordt op allerlei manieren gepromoot; initiatieven die ik van harte ondersteun! Ook daarom koop ik liever in de lokale boekwinkel: boekverkopers zetten zich met hart en ziel in voor het geschreven woord en dat beloon ik graag! Je zou misschien denken dat grote webwinkels goedkoper zijn door hun sterke concurrentiepositie, maar dat is niet waar: in Nederland geldt de Wet op de vaste boekenprijs. Kopen in de (lokale) boekhandel heeft dus alleen maar voordelen: je kunt tips en advies krijgen van de boekverkoper en op je gemak een boek doorbladeren. En er is dus van alles te beleven in de boekhandel, zoals lezingen en signeersessies.

Uitgeverij AP/AWB bedacht de campagne ‘Schrijvers op tournee’: op vrijdag 1 en zaterdag 2 november rijden twee bussen vol auteurs langs verschillende boekhandels in Nederland. Lezers kunnen zodoende de man of vrouw achter hun favoriete boek ontmoeten of juist nieuwe schrijvers ontdekken. De auteurs die onder anderen plaatsnemen in de bussen zijn: Abdelkader Benali, Ilja Leonard Pfeijffer, Christophe Vekeman en Christiaan Weijts.


In de deelnemende boekhandels worden allerlei leuke acties georganiseerd. Op de speciale Facebookpagina wordt alle informatie over de ‘promotour’ gedeeld. Natuurlijk kunnen de auteurs niet langs alle boekhandels van Nederland. Daarom zijn er in veel winkels activiteiten met andere schrijvers, zoals een wijnworkshop van Ilja Gort en een schrijfworkshop én signeersessie van Charles Lewinsky. Ook vertelt Tessa de Loo over haar nieuwe roman Kenau en de film die erover gemaakt wordt. En Joost Zwagerman geeft kunstcolleges!

Bus 1 op 1 november gaat langs Amersfoort, Baarn, Hoofddorp en Schagen met:
– Ilja Leonard Pfeijffer
– Daniëlle Hermans
– Tim van der Vliet
– Atte Jongstra

Bus 2 op 1 november gaat langs Groningen, Roden, Zwolle en Hengelo met:
– Abdelkader Benali
– Joke J. Hermsen
– Mik Schots
– Guus Bauer
– Christophe Vekeman

De bus op 2 november gaat langs Leiden, Rotterdam, Breda en Middelburg met:
– Daniëlle Hermans
– Christiaan Weijts
– Mik Schots
– Geert Kimpen
– Christine Pannebakker

Je kunt hier het volledige programma bekijken. Gelukkig komen er ook schrijvers in mijn woonplaats op bezoek! Van Stockum Boekverkopers Leiden zal zaterdag 2 november van 10.00 tot 11.00 uur fungeren als bushalte voor één van deze bussen. De schrijvers zullen in de winkel gezamenlijk worden geïnterviewd en aansluitend is er voor het publiek gelegenheid om even met een schrijver te praten of een boek te laten signeren. Daarnaast krijgen klanten een 96 pagina’s tellend boekje met fragmenten en columns van de schrijvers, plus kortingsbonnen en een prijsvraag!

Ga jij op 1 of 2 november naar je boekhandel om schrijvers te ontmoeten?

 

 

Geschreven door Geplaatst in Tip

2 comments

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>