Recensie | Carlijn Vis — Vrij spel  (met winactie!)

Maak kans op een exemplaar van Vrij Spel!

Vrij spel - 540p

Vrij spel (2012) is het verhaal van Emma die tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Engeland vlucht. Emma en haar vriendje Willem zitten in het verzet, maar moeten onderduiken omdat Willem wordt gezocht door de Duitse autoriteiten. Wanneer de situatie te gevaarlijk wordt, besluiten zij zich te scharen onder de groep Engelandvaarders. Het is een spannende reis, die maar liefst acht maanden duurt. Emma moet veel ontberingen doorstaan, maar ze leert snel.

‘Kwetsbare mannen zijn zo makkelijk te overtuigen. Als je een vrouw bent, heb je geen wapens nodig.’ (p 130)

Vrij spel gaat ook over de Emma die nu zesentachtig is, een recalcitrante dame die haar eigen plan trekt. Ze zit niet te wachten op diepgaande interviews over de oorlog. De lessen die Emma tijdens de oorlogsperiode heeft geleerd, brengt ze nog altijd in de praktijk. Ze vertrouwt op haar intuïtie, is niet bang en kan goed geheimen bewaren. Nooit mag iemand weten wat er met de ring van haar grootmoeder is gebeurd…

Schrijfster Carlijn Vis baseerde haar roman op een waargebeurd verhaal, dat van haar oma Ellis Brandon. Naast het uitvoeren van historisch onderzoek, interviewde Carlijn Vis haar oma over de gebeurtenissen in de oorlog. Hieruit is het project ‘Vragen aan oma‘ ontstaan.  Ik zou bijvoorbeeld aan mijn grootouders willen vragen of er mensen uit hun directe omgeving zijn gesneuveld. En hoe smaakten de bloembollen die ze aten? Had men trouwens enig idee over hoe lang de oorlog zou duren? Welke vraag zou jij aan je (groot)ouders willen stellen?

Van uitgeverij AtlasContact mag ik twee exemplaren van de roman Vrij spel weggeven! Wil je kans maken? Laat bij de comments jouw drie vragen achter en vul een geldig e-mailadres in. Meedoen kan tot en met zondag 21 april.

(Deze winactie is afgelopen. De winnaars krijgen het boek thuisgestuurd.)

15 comments

  1. Pingback: Recensies -2- voor Uitdaging voor 2013: Ik Lees Nederlands! | De Boekblogger
  2. Pingback: Recensies -3- voor Uitdaging voor 2013: Ik Lees Nederlands! | De Boekblogger

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>