Winactie (gesloten) | Hanna Bervoets — Opstaan, aankleden, niet doodgaan

Vind jij de columns van Hanna Bervoets in Volkskrant Magazine ook altijd zo grappig en herkenbaar? Of ken je deze columns niet? Dan heb ik goed nieuws: ik mag van uitgeverij Atlas Contact drie exemplaren van de nieuwe columnbundel van Hanna Bervoets weggeven!

In Opstaan, aankleden, niet doodgaan (2013) zijn de beste columns van Hanna Bervoets verzameld. Die kunnen over van alles gaan (van het tipidilemma tot en met de carnavalsclausule), maar ze zijn altijd vol vaart en met humor geschreven. Hanna’s kijk op de werkelijkheid is ontwapenend en dat weet ze op een vlotte, persoonlijke manier te verwoorden.

Wat moet je doen om kans te maken op één van de twee exemplaren? Laat hieronder in een reactie weten hoe je Hanna Bervoets kent. Zag je haar in Wie is de slimste mens of las je haar roman Lieve Céline (2011)? Of heb je vandaag voor het eerst op haar website gekeken? Ik ben benieuwd!

Meedoen kan tot en met 31 oktober 2013. Uit de reacties worden drie winnaars gekozen. Ik neem contact met je op als je gewonnen hebt, vul daarom een geldig e-mailadres in bij het reactieformulier (je e-emailadres wordt niet gepubliceerd).

(De actie is afgelopen. De winnaars hebben bericht gekregen.)

41 comments

  • monique

   Ja ,die van wie is de mol. Samen met dochter op de bank …kijken, denken ,voelen. Onze dochter wil vanaf nu ook journalistiek in. Ze weet het zeker. Nu 4 jaar later,bijna klaar met atheneum en zoekend naar de toekomst. Maar ,zij ,ze weet het zeker journalistiek of schrijfster.
   Net als haar voorbeeld Hanna

 1. Mirjam

  Ik ken haar van ‘Wie is de Mol’ en heb wel over ‘Lieve Celine’ gelezen maar het boek zelf nog niet. Wil graag meedoen!

 2. Jenny

  Ik ken Hanna van de film ‘Lieve Celine’ en van haar deelname aan ‘Wie is de Mol’. Haar boeken staan al heel lang op mijn verlanglijstje en je weet hoe lang die kunnen zijn ;).

 3. Inge

  Leuke actie! Ik ken Hanna Bervoets van haar column over Kledingwinkels, die als voorbeeld werd gebruikt bij de cursus Columns Schrijven die ik volg.

 4. Igor Daems

  Ik las een tijd geleden een interview met haar in De Morgen en was helemaal overdonderd. Ze gaf antwoorden op vragen waar ik al een tijdje, als beginnend schrijver, mee worstelde. Ik heb meteen haar boek gekocht en verslonden.

 5. Anneke

  Heb ik me net aangemeld bij de winactie bij CravingPages, zie ik ‘m hier ook! Nou, dubbel zoveel kans natuurlijk. :D

  Volgens mij heb ik Hanna wel eens in de Viva gezien, daar heeft ze een column met een vriendin (Anna?). Die heb ik wel eens gelezen en via een boekenblog ben ik toen Alles wat er was tegengekomen. Dat boek heb ik vervolgens zelf ook mogen recenseren en op een Boekenfestijn kocht ik Lieve Celine.
  Dat ze columns schrijft (naast de Viva) wist ik eigenlijk niet en aangezien ik gek ben op haar schrijfstijl (zo dagelijks en toch weer heel doordacht), doe ik mee!

 6. Tanneke

  Dit boek heb ik vaker voorbij zien komen op websites. Nog niet gelezen, maar ben wel heel erg nieuwsgierig geworden. Ik doe dus heel graag mee.

 7. Marieke Uyldert

  Ik ken haar van haar stukjes in de VIVA, heb toen Lieve Celine gelezen en ook nog de verfilming ervan gezien!

 8. Sue

  Wat een supergave winactie! Ik zou graag mee willen doen, maar ik ken Hanna niet persoonlijk ;-)
  Wel heb ik Alles wat er was gelezen, een bizarre roman waarvan het verhaal nog steeds door mijn hoofd spookt. Ik ben dus ook erg benieuwd naar haar andere schrijfsels!

 9. Eva

  Ik heb al aardig wat van Hanna Bervo\ets gelezen. In de Viva, de volkskrant, het boek Lieve Celine en Alles wat er was. Ik hoe van de manier waarop ze alledaagse dingen kan “verbijzonderen”.

 10. Angelique Hendriks

  Ben nu verhuisd naar het oosten van het land maar ik ken Hanna van de korte columns over het Amsterdamse uitgaansleven voor stadsmagazine NL20. en natuurlijk van andere columns en boeken.
  Erg leuke schrijfster

 11. Nynke

  Ik ken haar uit de Volkskrant. Ik moet zeggen dat ik eerst niet zo enthousiast was, maar na een paar jaar kan ik haar inmiddels erg waarderen.

 12. Karin

  Ik moet tot mijn spijt ook bekennen dat ik Hannah alleen van Wie is de Mol ken :(
  Jullie hebben me wel bijzonder nieuwsgierig gemaakt naar deze bijzondere vrouw :D

 13. will

  Ik ben al 67 jaar, maar kende haar niet en heb voor het eerst op haar website gekeken. Ben heel nieuwsgierig naar haar boek.
  Ik doe graag mee.

 14. Anita te Gussinklo

  Ik heb haar roman Lieve Céline (2011) gelezen en ben wel benieuwd naar deze bundel met columns.
  Ik maak graag kans.

 15. Ingrid

  Ik ken Hanna Bervoets van het boek “Alles wat er was” en ik vond het prachtig. Ik ben tot twee uur in de nacht opgebleven omdat ik niet wilde slapen voordat ik wist hoe het zou aflopen.

 16. Marc

  Eigenlijk ken ik haar ook alleen maar van Wie is de Mol, mea maxima culpa, maar daar kwam ze wel over als een aardige vrouw :)

  Dus ik laat me graag verrassen !

 17. Meneer Jacques

  Het is enkel haar naam dat een belletje doet rinkelen bij mij. Een naam die in mijn geheugen zat, niet gekoppeld aan boeken. Nu, is de de link tussen haar en boeken wel gelegd in mijn hoofd met dank aan Inge.

 18. Tessa

  Ik ken Hanna Bervoets vooral van De slimste mens en een enkele column. De columns die ik van haar heb gelezen spraken me al erg aan, en ik ben erg benieuwd naar de rest: zal zij Renske van der Greef- mijn huidige favoriete Nederlandse columniste- van haar troon kunnen stoten?

 19. Anna

  Ik vind haar stukjes met Anna Drijver in de Viva erg leuk en ik heb genoten van de boeken : Alles Wat Er Was en Leuk zeg,Doei. Ik ben nieuwsgierig naar dit boek.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>