Winactie | Nico Dijkshoorn: Klaas

Wie is Klaas? Vele twitteraars leerden hem al kennen via de wetenswaardigheden die schrijver Nico Dijkshoorn over hem deelde. Ter illustratie een kleine greep uit de meer dan duizend tweets.

 

 

 


Een groot aantal van deze hilarische en ontroerende tweets is nu gebundeld in het boek Klaas (2013). De ultrakorte teksten – ook wel ‘Klaasjes’ genoemd – vertellen het doen en laten van deze bijzondere figuur. Klaas blijkt een pionier op allerlei gebieden en handelt vanuit het hart.

Drukwerk

Klaas’ naamgenoot, Sinterklaas, geeft op www.ingeleest.nl drie exemplaren van Klaas weg! Wat moet je daarvoor doen?

Schrijf hieronder in een reactie jouw eigen ‘Sinterklaasje’: een Klaasje met een Sinterklaas-thema.

Reageren kan tot en met maandag 2 december. Vermeld een geldig e-mailadres (dit wordt niet gepubliceerd), zodat ik je kan mailen wanneer je gewonnen hebt. Uit de reacties worden drie winnaars gekozen. Zij krijgen het Klaas-boek thuisgestuurd. Wil je inspiratie opdoen? Blader dan hier alvast door de eerste pagina’s van het boek.

Deze winactie is afgelopen. Marty, Thom en Désiré krijgen een exemplaar van Klaas thuisgestuurd. Heb je niet gewonnen? Niet getreurd: het boek is onder andere hier te koop voor € 15.

 

58 comments

 1. Aad

  Klaas beval de hoofdpiet dat de optocht moest voortmaken.

  “Piet, niet teveel stoppen en strooien. Allemaal oponthoud. Het is pokkeweer en ik wil een lekker bakkie bij de Burgermeester.”

 2. Nico de Zwart

  Sinterklaas schminkte één Piet donkergrijs. En dan maar wachten tot iemand er wat van zei. Kon je op wachten.

 3. Alex

  Elk jaar liet klaas zijn baard staan en stoomde hij met een jurk aan ons landje binnen. Schimmel tussen zijn benen, staf in zijn hand, bracht hij ons lekkers. En maar snuffelen aan al die schoenen…

 4. Richard

  Klaas speelde Sinterklaas verkleed als Zwarte Piet. In een bejaardenhuis. En verdomd. Kwam hij thuis met 5 kunstgebitten, 2 knieprotheses en 1 glazen oog. Wij passen

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>