Inge kijkt: ‘Op het nachtkastje’ (VPRO)

De korte schrijversportretten uit de reeks ‘Op het nachtkastje’ worden traditiegetrouw door de VPRO tijdens de Boekenweek uitgezonden. In vijf minuten wordt een beeld gegeven van een of ander aspect van de auteur. De productie is in handen van Dopplmeister. Hieronder heb ik een aantal interessante afleveringen geselecteerd.

Nelleke Noordervliet is voorzitter van het literaire festival Writers Unlimited. Uit bevlogenheid voor de literatuur, en ook wel een beetje om aan het thuizige bestaan van schrijver zijn te ontsnappen.

Peter Buwalda is met zijn debuutroman genomineerd voor de Ako literatuurprijs. Een uitvoerig diner lang is het wachten op de bekendmaking van de winnaar. Tafelgenote Connie Palmen ontpopt zich tot zijn grootste fan.Jan Siebelink
bezoekt met grote regelmaat zijn goede vriend en kunstenaar Klaas Gubbels in diens atelier. Dezelfde stoel bij het kacheltje, een wijntje, en een babbeltje over hun beider werk. Even bijkomen.

De hond Roef vergezelt haar baasje Maarten ’t Hart in de tuin bij het opmaken van de kas en het planten van tuinboontjes. Het houtkacheltje vlamt vrolijk na een dagje buiten – oost west, thuis best.

Renate Dorrestein gaat naar het Boekenbal. Samen met de dochter van haar overleden beste vriendin, die ze tot ‘Chef Strik’ is benoemd, gaat ze op zoek naar een geschikte jurk. Daarnaast leest Dorrestein voor uit haar werk.

Via deze link kun je nog meer afleveringen van ‘Op het nachtkastje’ terugzien!

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>