Inge kijkt | A.L. Snijders te gast bij NMS (VPRO)

Deze rubriek heet ‘Inge kijkt’, maar eigenlijk valt er niet zo veel te zien: het gaat deze keer namelijk om een radiouitzending. Maar ik wil jullie deze opnames zeker niet onthouden! Onlangs was A.L. Snijders (1937) te gast bij VPRO’s Nooit meer slapen. Presentator Pieter van der Wielen sprak met de schrijver over zijn nieuwe boek De libelleman (2015), waarin zijn zkv’s (zeer korte verhalen) gebundeld zijn.

Ik hou erg van A.L. Snijders’ zkv’s: hij weet je binnen een paar zinnen mee te trekken in een anekdote die zomaar kan uitmonden in een diepzinnige gedachte. Zijn nieuwste bundel staat daarom zeker op m’n verlanglijstje!

Op de website van VPRO Boeken is een aantal (luister)fragmenten verzameld waarin A.L. Snijders de hoofdrol speelt. En heb je de documentaire die Joost Conijn in 2012 over deze schrijver maakte al gezien? Echt de moeite waard!

Ken jij de zkv’s van A.L. Snijders?

2 comments

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>