MatchBoox, literaire kunstwerkjes in een luciferdoosje

Advertorial

Een paar jaar geleden ontdekte ik MatchBoox: luciferdoosjes waarin een uitvouwbaar boekje van zo’n twintig pagina’s zit. De teksten van literaire auteurs worden gecombineerd met het werk van hedendaagse kunstenaars en zijn prachtig vormgegeven. Literaire kunstwerkjes dus!


Inmiddels heb ik een kleine verzameling. De mooiste vind ik die van Adriaan van Dis: de tekst ‘Het laatste boeket’ (over het zoeken naar dahlia’s voor de uitvaart van zijn moeder) met bloemenfoto’s van Deborah Campert is een waar juweeltje. Er staat alweer een nieuw boekje op mijn verlanglijstje: een bijzondere Couperus-uitgave, namelijk het verhaal ‘De vuurvliegjes’ met tekeningen van kunstenares Elisa Pesapane.

De groeiende MatchBoox-collectie bestaat uit tientallen boekjes, met werk van uiteenlopende schrijvers en dichters. Van Gerrit Komrij tot Jules Deelder en van Cees Nooteboom tot Sylvia Witteman. De boekjes zijn met liefde gemaakt en de teksten zijn in de meeste gevallen speciaal geschreven voor MatchBoox. Heel bijzonder dus! De illustraties worden gemaakt door kunstenaars, zodat er een literair kunstwerkje ontstaat.2

Ben je nog op zoek naar een origineel cadeautje voor een boekenliefhebber? Neem dan zeker eens een kijkje in de webshop van MatchBoox. Voor € 6,95 koop je een kunstwerkje met werk van een Nederlandse auteur. De boekjes worden geleverd in mooie doosjes, mét certificaat van echtheid. Via de cadeauservice van MatchBoox bestaat de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap toe te voegen. Je kunt ook wat groter uitpakken: kies dan voor een Collectors Edition, vier MatchBoox in een handgemaakte geschenkdoos voor € 24,95.

Wil je geen enkele MatchBoox missen? Dan is de MatchBoox App er voor jou! Betaal eenmalig € 6,95 en je hebt toegang tot 65 geïllustreerde verhalen!

Welke MatchBoox zou jij cadeau geven?


4 comments

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>