Lees-update & boekenvoorraad (maart 2013)

Na mijn verjaardag in februari en de Boekenweek in maart heb ik altijd een enorme voorraad leesvoer. Op mijn nachtkastje liggen de boeken die ik ‘binnenkort’ wil lezen. De stapel is behoorlijk hoog…

IMG_0178

De afgelopen dagen lees ik aan een stuk door in de nieuwe Oek de Jong, Pier en oceaan. Werkelijk een vuistdik boek! De roman telt meer dan 8oo bladzijden. Gelukkig is het boek in twee delen uitgegeven (alleen samen te koop), zodat je niet met een ongemakkelijk groot boek op schoot zit. Pier en oceaan is een heerlijk boek; Oek de Jong kan zich heel goed inleven in zijn personages. De komende week ben ik nog wel zoet met dit boek!

Beide-omslagen-3D

Naast lezen ter ontspanning, lees ik ook literatuur voor mijn studie. Als student Nederlandse taal en cultuur lees je soms wel twee of drie boeken per week. Het valt niet altijd mee, maar je hoort me zeker niet klagen. Dit voorjaar schrijf ik mijn afstudeerscriptie. Ik doe onderzoek naar het werk van Adriaan van Dis, en dan met name de romans die in zuidelijk Afrika spelen. (Mijn BA-thesis schreef ik over de Indische boeken van Van Dis.) Uiteraard moet ik me ook door een berg theorie worstelen. Gelukkig ben ik bijna toe aan de analyse van de werken, dat is toch wel het leukste gedeelte.

3xVanDis

De afgelopen tijd lees ik meer dan ooit. Een goede stok achter de deur is de Ik lees Nederlands-uitdaging waar ik aan meedoe. In 2013 wil ik dertig romans van Nederlandse bodem lezen. Op mijn lijst komen heel wat titels voor die nog ongelezen in de boekenkast staan (en zelfs nog nooit de weg naar mijn nachtkastje hebben gevonden). Van de oorspronkelijke lijst heb ik nu vier boeken gelezen, maar in totaal staat de teller op tien. Niet slecht, toch?

Voorlopig heb ik nog genoeg te lezen. Toch kan ik het niet laten om alvast de nieuwe zomercatalogi van de uitgeverijen uit te pluizen. Bekijk hier alvast een paar brochures van verschillende uitgeverijen:

Mijn verlanglijstje groeit alweer! In september kunnen we Otterspeers biografie van W.F. Hermans verwachten. Daar ben ik benieuwd naar. Waar kijken jullie naar uit?

5 comments

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>