Leesmarathon – start

Vandaag begint de eerste Nederlandse leesmarathon, georganiseerd door boekblogger Joany van Craving Pages. Een leesmarathon is een online evenement waarbij deelnemers proberen om in een week tijd zoveel mogelijk boeken te lezen. Meer dan 120 lezers hebben zich ingeschreven!

Ik doe ook mee, al is het een beetje tegen beter weten in. Ik heb namelijk een drukke week voor de boeg. Naast een deadline voor mijn werk, ga ik deze week de definitieve versie van mijn scriptie inleveren. Toch wil ik zo veel mogelijk boeken lezen en mijn ervaring delen met anderen. Kijk op de website voor alle informatie en volg de vooruitgang van alle deelnemers. Nog even de feiten op een rij:

  • De Leesmarathon zal lopen van 29 juli 12:00 uur tot en met 4 augustus 12:00 uur.
  • Je bent vrij om je eigen doel te bepalen. Je hoeft dus niet 24 uur wakker te blijven om te lezen, of een x-aantal boeken te lezen binnen die tijd. De bedoeling is alleen om je eigen ‘week-record’ te verbreken. Dus lees je normaal gesproken één boek per week. Probeer dan tijdens de Leesmarathon eens drie boeken te lezen.
  • Alle winacties en uitdagingen zijn optioneel. Je mag helemaal zelf bepalen hoeveel tijd je in de Leesmarathon stopt.
  • Je bent welkom om deel te nemen aan chats op Twitter of Facebook, maar dit is niet verplicht. Wanneer je via Twitter je vooruitgang wil delen, doe dit dan met de #Leesmarathon

 Zelf stel ik mijn doel op vier boeken. Deze titels liggen te wachten:

Myrthe van der Meer – Paaz (2013)
Elfie Tromp – Goeroe (2013)
Victor Meijer – Snoepreis (verschijnt binnenkort)
Abdelkader Benali: De stem van mijn moeder (2009)

Aan het einde van de week blik ik terug op mijn ervaring met de leesmarathon!

2 comments

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>