Lezertje in de dop geboren!

In april vertelde ik jullie dat ik zwanger was en nu is er eindelijk babynieuws! Op vrijdag 21 augustus 2015 is ons lieve, kleine, mooie meisje geboren. We noemen haar

Lies


We zijn ontzettend gelukkig met ons dochtertje. Ze is gezond en groeit goed. Het kleine meiske vraagt al onze aandacht en dat betekent dat ik aan lezen even niet of nauwelijks toekom. Want als Lies slaapt, probeer ik zelf ook een paar uurtjes mee te pakken of ben ik bezig met het huishouden. Heel af en toe een paar pagina’s lezen lukt net, maar dat zal vanzelf wel weer meer worden. Ik heb in elk geval een aantal mooie recensie-exemplaren gereedliggen, waaronder de nieuwe spiegelroman van Kristien Hemmerechts, Alles verandert, de roman Muidhond van Inge Schilpenoord en een boek over de relatie tussen een moeder en dochter: Tot waar we kijken kunnen van Inge van der Krabben.

Lies leest!

Ik kan niet wachten om Lies straks voor te gaan lezen! Dat kan al vanaf drie maanden en heeft een positief effect op de taalontwikkeling. En het werkt rustgevend bij ‘temperamentvolle baby’s’. Lies’ boekenplank is nu nog een beetje leeg, maar ik verwacht dat daar in de toekomst zeker verandering in zal komen. Sowieso gaan we het BoekStartkoffertje ophalen; dit is een initiatief waarbij ouders gestimuleerd worden hun kinderen van jongs af aan voor te lezen. Het koffertje bevat onder meer twee babyboekjes. Wij zijn in elk geval van plan Lies de liefde voor lezen mee te geven!

Lies’ eerste boekjes.

Dit jaar voor mij dus geen Manuscripta, Uberamstel of Boekpop. Ik ga de opening van het boekenseizoen via social media volgen. En hopelijk komt er her en der nog een sfeerverslag online! Op uitnodigingen voor boekpresentaties ga ik even niet in, dat komt later wel weer. Voorlopig draait het leven even om de lieve kleine Lies!

24 comments

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>