YouTube-voorleesproject ‘Eline door Nederland’

Omdat het dit jaar 150 jaar geleden is dat Louis Couperus geboren werd, is 2013 uitgeroepen tot het Couperusjaar. De website WeBooks.nl heeft daarom een mooi initiatief genomen: de roman Eline Vere (1889), één van Couperus’ beroemdste boeken, wordt in zijn geheel op YouTube voorgelezen. Ook ik doe mee aan het YouTube-voorleesproject. Ik hou namelijk van voorlezen én ik heb genoten van Eline Vere.

Het project heet ‘Eline door Nederland’. Iedere deelnemer leest een pagina voor de camera voor, zodat er uiteindelijk een afspeellijst van zo’n 500 filmpjes gevormd kan worden. Onder de voorlezers vind je schrijvers, zoals Oek de Jong, Nelleke Noordervliet en Adriaan van Dis, maar iedereen kan meedoen. Wil je één van de voorlezers worden? Geef je dan hier op!

3 reacties

  1. Katrien

    Oh, zo leuk! Daar doe ik graag aan mee. Ik moet eerlijk bekennen dat ik enkel fragmenten uit Eline Vere heb gelezen, maar het is een boek dat zeker op mijn leeslijst staat!
    Leuk trouwens dat je al die literaire weetjes op je blog plaatst. Het is echt handig om via een blog een mooi overzicht van verschillende projecten te krijgen!

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>