Inge kijkt | Dichtersechtpaar Leo en Tineke Vroman (Profiel)

Afgelopen week berichtte uitgeverij Querido over de dood van Leo Vroman. De dichter werd achtennegentig jaar oud en overleed in zijn woonplaats in Texas (VS). Vromans gedichten waren bij veel mensen geliefd en die dichter ontving vele literaire prijzen, waaronder de P.C. Hooftprijs in 1964.

Deze korte documentaire uit augustus 2010 werd naar aanleiding van Vromans dood opnieuw uitgezonden. In het leven van dichtersechtpaar Leo en Tineke Vroman staan de Liefde, het Leven en de Dood centraal. Op de vraag naar de voorwaarde om samen zo gelukkig oud te worden hoeft Leo niet na te denken.

(Doet de video het niet, klik dan hier.)

Wil je wat gedichten van Leo Vroman lezen? Kijk dan eens hier, de website Poëzie Leestafel heeft er een aantal verzameld. Vooral de laaste strofe van het gedicht ‘Vrede’ is deze dagen veel geciteerd. Recenter werk vind je op het blog dat de dichter bijhield.

2 comments

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>