Vandaag: Gedichtendag (start van de Poëzieweek)

Logo gedichtendag2

Het is Gedichtendag! Deze dag luidt de Poëzieweek in die loopt tot 7 februari en Muziek als thema heeft. In heel Vlaanderen en Nederland vinden tal van activiteiten plaats. Zo wordt vandaag de Herman de Coninckprijs 2013 aan één van de vijf genomineerde jonge dichters uitgereikt.

slide1

Tijdens de Poëzie week krijg je bij aankoop van ten minste € 15,- aan poëzie van de boekwinkel het Poëziegeschenk cadeau. Het Pöeziegeschenk van Anna Enquist, Een kooi van klank, gaat over de rol van muziek op gebieden waar woorden ofwel (nog) geen betekenis hebben, ofwel hun betekenis zijn kwijtgeraakt.

affiche-poezieweek

Kijk hier voor een overzicht van alle activeiten tijdens de Poëzieweek. Het digitale themakanaal Cultura24 staat van 28 januari tot en met 8 februari in het teken van poëzie. Iedere avond kun je genieten van voordrachten, poëzieanimaties en portretten van dichters (zie de gids). In het filmpje is een voorproefje te zien.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>