Tip | Nederland Leest (1 tot en met 30 november 2013)

De landelijke campagne Nederland Leest gaat weer van start! Dit jaar staat Erik of het klein insectenboek (1940) van Godfried Bomans centraal. Wanneer je lid bent van de openbare bibliotheek krijg je in de maand november dit boek (de pocket-editie) cadeau. Lezers worden uitgenodigd om over dit boek in discussie te gaan tijdens de activiteiten die de bibliotheek organiseert. De initiator van Nederland Leest, de grootste nationale leescampagnem, is de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

header_mug


Erik of het klein insectenboek
, een boek dat leest als een sprookje, vertelt het verhaal van Erik Pinksterblom die op een nacht het schilderij Wollewei boven zijn bed in stapt en in de wereld van de insecten terechtkomt. Daar merkt hij dat het verschil tussen insecten en mensen niet zo groot is. Door de belevenissen van Erik leren we de mens kennen, en diens eigenschappen van bekrompenheid en hang naar materialisme. Erik of het klein insectenboek stelt vragen over de plek van de mensheid in het grotere geheel, en toont gulle gevers naast grote graaiers.

Affiche Nederland Leest 2013

In de boekhandel is tijdens en na de campagne een luxe gebonden editie van Erik of het klein insectenboek te koop. Tijdens Nederland Leest is er in heel het land wat te beleven. In bibliotheek en boekwinkel, op radio en tv, theater en filmzaal. Zo is er op het digitale kanaal Holland Doc 24 een themaweek naar aanleiding van dit boek. In Rotterdam lezen bekende Erikken uit Erik voor tijdens een voorleesestafette. In Utrecht is de verfilming van het boek te zien. En in museum Naturalis te Leiden kun je de bewoners van Wollewei ontmoeten. Bekijk hier een overzicht van alle activiteiten.

Ben jij lid van de openbare bibliotheek en doe je mee aan Nederland Leest?

One comment

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>