Tip | Verfilming Op zee op tv

Op 10 januari wordt op televisie de korte film Op zee uitgezonden, gebaseerd op het gelijknamige boek van Toine Heijmans. De roman werd onlangs berkroond met de Prix Médicis etranger, een prestigieuze Franse prijs. Zelf was ik ook enthousiast over Op zee, lees mijn recensie hier.

Edo (42) heeft een solo-zeiltocht van twee maanden gemaakt. De laatste 48 uur, van Denemarken naar Harlingen, is zijn dochter Maria (8) aan boord. Plotseling, midden op zee, valt het schip op mysterieuze wijze stil. Als Edo vecht om zijn dochter te redden blijkt dat hij een heel andere strijd aan het voeren is.

De film werd, onder regie van Marinus Groothof, opgenomen voor de Deense kust. Actrice Rifka Lodeizen speelt de rol van wachtende moeder. Vader Edo wordt vertolkt door Martijn Nieuwerf en het dochtertje wordt gespeeld door Isabelle Smit. Op zee wordt om 22:55 uur uitgezonden op Nederland 2 en duurt 50 minuten.

Ken jij het boek? En ga je deze film kijken?

Geschreven door Geplaatst in Tip

8 comments

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>